jav24


Fördelar med Mindmancer

Aktiv kamerabevakning

Mindmancer har utvecklat en teknik för klassificera rörelser och hitta människor som rör sig i en kamerabild.

Vi döpte detta till Aktiv kamerabevakning och började sälja det redan 2008.

Tillmötesgående kundtjänst

Vi på Mindmancer fokuserar på att ge dig som kund en röst. Vi förespråkar samarbete och lyssnar på dig som kund.

Med vår expertis och med dina kunskaper om ditt objekt kan vi gemensamt skapa den bästa lösningen för dig.

Mjuk bevakning

Vårt koncept Mjuk bevakning går ut på att motverka problem innan de uppstår.

Vi analyserar löpande situationer, gruppbildningar och häng på exempelvis skolgårdar efter skoltid.

Fokus läggs på situationen och att samtala med ungdomarna innan skadegörelse sker istället för hårda åtgärder som polisingripande i efterhand.

Läs mer om våra fördelar

Problem

Utomhusmiljöer är väldigt svåra att hantera för ett kamerasystem. Det finns mycket som rör sig (träd, buskar, skuggor och djur) och system som larmar för mycket ger stora problem.

Lösning

Genom den kraftfulla teknik vi har utvecklat och flera års erfarenhet har vi blivit experter på just utomhusbevakning. Vi klarar mycket svåra situationer och kan hantera t.ex. byggen som över tid förändras väldigt mycket. Som extra plus täcker en kamera hos oss väldigt stora områden – med vårt system behöver du mycket färre kameror än med andra system, dessutom kan du använda exempelvis 360-graderskameror!

Problem

Ett stort problem för kunder med bland annat rörelsedetektorer och enklare kamerasystem är att man får betala dyra väktarutryckningar på grund av detektorer som fellarmar eller reagerar på exempelvis djur.

Lösning

Alla våra videolarm skickas till en av våra certifierade larmcentraler där en kunnig operatör verifierar att det faktiskt är människor som utlöst larmet. Vi garanterar att du som kund aldrig drabbas av en felaktig utryckning, något som är helt unikt i branschen. Dessutom betalar du aldrig för larmcentralens tid som kund hos oss – hela kedjan från larm till åtgärd ingår!

Problem

En utmaning för alla leverantörer av någon it-tjänst idag är säkerhet, stabilitet, skalbarhet, snabbhet och tillgänglighet. Traditionella lösningar som löser alla dessa problem innebär ofta att drifta flera egna servrar på olika platser för att skapa stabilitet och redundans, vilket i förlängningen gör tjänsten ut mot kund onödigt dyr.

Lösning

Mindmancer använder sig av Molnet (Microsoft Azure) för att lösa alla dessa problem. Vi kan med lätthet skala upp systemet vid belastningstoppar och har en säkerhet och stabilitet utöver det vanliga. Skulle en serverhall gå ner har vi flera backuper runt om i Europa redo att omedelbart tas i bruk. Dessutom betalar vi bara för den kapacitet vi vid varje tidpunkt använder vilket gör vår tjänst mycket konstnadseffektiv för dig som kund.

Problem

Att sätta upp kameror på allmän plats är i Sverige ofta kontroversiellt för man fokuserar mycket på invånarnas integritet, vilket vi på Mindmancer tycker är bra. Det är därför svårt att få kameratillstånd även vid kamerabevakning utan behov av att identifiera människor. En lösning är att använda värmekameror där det är svårt att identifiera människorna på bilden, men dessa är väldigt dyra och inte tillgängliga för allmänheten.

Lösning

Vi började tidigt att avidentifiera människor när vi förstod att det var väldigt svårt att få kameratillstånd även om vårt mål inte var att identifiera människorna på bilden. Vi ville kunna skicka ett larm till en larmcentral för verifiering på grund av att vi hittat rörelse i en kamera, men ändå stötte vi på problem med att det var krångligt att få eller att man inte alls kunde få kameratillstånd. Mindmancers teknik går ut på att i stort sett måla över personerna i bilden så att ingen ska kunna identifiera personerna som rör sig i området. Detta leder till att man i ett antal prövade fall inte behöver något som helst kameratillstånd då det inte anses vara ett intrång på integriteten.

Problem

Traditionell bevakning består ofta av en väktare som ronderar ett objekt under ett antal minuter per natt. Väktarens uppgift är att upptäcka åverkan som andra traditionella larm missat, till exempel en krossad ruta och en stulen datorskärm. Med traditionell kameraövervakning spelar man in video och kan se brottet begås i efterhand, det är svårt att hitta förövaren och åtgärder sätts in långt efter brottet skett.

Lösning

Mindmancer utvecklade en teknik för att hitta människor som rör sig i kamerabilden. Vi döpte detta till Aktiv kamerabevakning och började sälja det aktivt under 2008. Vårt system reagerar sekundsnabbt när någon bryter sig in på ett larmat område och åtgärder kan sättas in direkt, istället för ett par dagar efter brottet skett. Som kund styr du helt hur åtgärden ska se ut – vill du starta sirén för att skrämma tjuven eller kanske skicka väktare för att fånga förövaren direkt?

Problem

Av erfarenhet i samtal med skolor och ett samhällsengagemang har vi sett ett stort problem i att ungdomar hänger i större grupper efter skoltid. Problemet består ofta mer i att man saknar en kontakt med vuxenvärlden än att ungdomar av naturen orsakar skadegörelse. Grupptryck, ”att visa sig tuff” eller ren slentrian orsakar ofta skadegörelsen som kostar skolor mycket pengar och förstör miljön för alla ungdomarna som vistas på skolorna.

Lösning

Mjuk bevakning anonymiserar kamerabilden och upptäcker hotbilder innan problem har uppstått. Vi kan löpande se var exempelvis grupper med ungdomar uppehåller sig för att dirigera fältassistenter. Med hjälp av anonymiseringen slipper personerna känna sig identifierade och kränkta. Fokus läggs på situation istället för person och att samtala med ungdomar innan skadegörelse sker.

Problem

Vi ogillar anonyma bolag där man varken kan få hjälp eller sin röst hörd som kund. Trenden går emot mindre kundkontakt, mindre flexibilitet, och att man som kund känner sig som en i mängden.

Lösning

Vi på Mindmancer fokuserar på att ge dig som kund en röst. Vi bygger upp en kommunikation och ett samarbete och lyssnar till dig som kund. Gemensamt skapar vi den bästa lösningen för dig, du som expert på ditt objekt och vi som experten på kamerabevakning.
Läs mer om vår kundtjänst!

Problem

Att upptäcka bränder utomhus är svårt för traditionella rökdetektorer som gör ett ypperligt jobb inomhus. Även i stora lokaler kan en rökdetektionslösning få problem i det att branden hinner utvecklas innan man upptäcker den.

Lösning

Vår unika Flamdetektion upptäcker flammor på långa avstånd utomhus eller i stora lokaler med avancerad videoanalys. Vårt system, som ska ses som ett komplement till traditionellt brandskydd, väntar inte på att röken ska bildas och nå en detektor – vi reagerar direkt. Liksom nästan all annan teknik vi säljer är Flamdetektionen utvecklad av Mindmancer.

Problem

Många kamerasystem och andra larmsystem drabbas hårt av svårt väder. Därför är det inskrivet i många avtal att operatören kommer att stänga av larmet om det t.ex. blåser för mycket, snöar eller regnar.

Lösning

Mindmancer har vi marknadens bästa videoanalys som är vältestad i hårt väder i många år. Vi är säkra på vår teknik och vi garanterar att vi inte stänger av ditt larmsystem oavsett väder.

Back to Top